reShape

Blog

5 НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ЙО-ЙО ЕФЕКТА

by in ЗА ЗДРАВЕТО, ХРАНЕНЕТО И ЗДРАВЕТО март 19, 2021

Да, йо-йо ефектът е неизменна част от почти всяка диета. На всички ни се е случвало да започнем хранителен режим и съвсем скоро след постигнатите резултати загубените килограми да се върнат обратно, а понякога дори да надвишат свалените. А всеки иска да изгледа добре и да се чувства комфортно в тялото си. Ето защо за нас от ReShape е удоволствие да ви помогнем в мисията, целяща перфектен външен вид и идеално здраве. Освен процесът на детоксикация, който чаят ReShape ще ви осигури, приготвили сме ви и няколко съвета за справяне с йо-йо ефекта. Продължавайте да четете!

СПРЕТЕ ДА СЕ НАДЯВАТЕ НА БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ

Отслабването трябва да се случва постепенно с течение на времето, а не за период от седмици и дори дни. Според Националния здравен институт безопасното отслабване е от 1 до 2 килограма на седмица. Когато очаквате да отслабнете по-бързо от това, в крайна сметка участвате в нездравословно поведение, което може да навреди на целия ви организъм. Помнете, че балансът между свалените килограми и здравословното състояние на организма ви е най-важен. Всички бързи резултати не само ще доведат до йо-йо ефект, а и ще навредят на здравето ви.

НЕ ЗАЛАГАЙТЕ НА МОДНИТЕ ДИЕТИ

Както вече казахме, що се отнася до отслабването, няма бързо решение. Хората, които ви казват друго, вероятно се опитват да ви продадат нещо. Най-разпространените и продаваемите диети рядко се изследват и изучават правилно, за да се определят краткосрочните и дългосрочните ефекти. Въпреки че някои от тези модни диети могат да доведат до краткосрочна загуба на тегло, много от тях не са изпълними за дълъг период от време. Това означава, че съвсем скоро ще трябва да се върнете на нормалния си режим, което да доведе до неизменен йо-йо ефект, а също така и да ви отчае и да ви повлияе психически.

 НЕ ОГРАНИЧАВАЙТЕ ОСНОВНИТЕ ГРУПИ ХРАНИ

Много лекари съветват, че изключването на въглехидрати или мазнини не е добра идея. Освен ако нямате медицинска причина за това, не изключвайте тези групи храни изцяло. Телата ни се нуждаят от всички макронутриенти (въглехидрати, мазнини и протеини) и микроелементите, които носят (витамини и минерали), за да изпълняват основните клетъчни функции. Например въглехидратите са единственият източник на енергия за мозъка ни, мазнините осигуряват на клетките защитни бариери, а протеините са необходими за изграждане на мускули и транспортиране на хранителни вещества. В допълнение към осигуряването на основни биологични функции, яденето на тези три групи храни също ще ви държи по-сити по-дълго, което ще предотврати преяждането в близко бъдеще. Макар че съществуват много режими и диети, базирани именно на спирането на тези групи храни, посъветвайте се със специалист, преди да ги предприемете. Ако все пак решите да заложите на тях, не пропускайте елементите на захранване и задържане. В противен случай йо-йо ефектът е гарантиран.

ВСЛУШВАЙТЕ СЕ В ТЯЛОТО СИ

Всички ние сме родени със способността да слушаме глада и ситостта си. Когато наблюдавате бебета, те плачат, когато са гладни, и спират, когато са сити. За съжаление, когато сте на една диета след друга, вие губите вроденото си чувство да знаете кога сте гладни и кога сте сити, защото слушате само това, което диетата ви казва да правите. Това от своя страна може да обърка вродените ви сигнали за глад. Много често се случва след диета или хранителен режим да започнем рязко да си набавяме храните, които много са ни се хапвали по време на диетата. Това е сигурен начин да се сблъскаме с йо-йо ефекта и също така да навредим на тялото си.

БАЛАНСЪТ НА ХРАНАТА Е НАЙ-ВАЖЕН

Когато си кажете, че не можете да ядете пица, единственото нещо, което искате да ядете, е … пица. Съществуват научни изследвания, които показват, че когато ограничаването на храни създава силна психологическа и физическа бариера, а също и йо-йо ефект. Ето защо, освен да се храните добре балансирано, е важно да не изключвате от менюто си храните, които най-много обичате, а просто да намалите количествата им. Всички храни, включително пицата, могат да се впишат в здравословна, балансирана диета.

Ако имате нужда от съвет как да формирате личния си режим, разгледайте и предложенията на нашата нутриционистка Яна Данаилова.

Не забравяйте да комбинирате хранителния си режим с детоксикиращ чай ReShape. Детоксикацията е процес, който ще ви помогне да изхвърлите всички вредни и затормозяващи организма ви вещества. А по този начин и балансираното сваляне на тегло е гарантирано.

Научете повече за ReShape Detox Tea тук.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка