reShape

Blog

6 ПРИЧИНИ ЗАЩО СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ ДЕТОКСИКАЦИЯ

by in ГОВОРИ ДОКТОРЪТ ноември 25, 2020

Над половината от населението страда от досадни малки симптоми като болки в ставите или мускулите, умора, главоболие, алергии… Или по-сериозни проблеми като автоимунни заболявания, мигрена, астма, акне, раздразнителни черва, рефлукс и много други. Често търсим причините за тези проблеми в по-сериозно заболяване, но такова може и да липсва. Симптомите най-често са реакция на организма срещу натрупани вредни вещества, срещу които не се предприема нищо.

КАКВО Е ДЕТОКСИКАЦИЯ?

Детоксикацията може да бъде вашето решение за тези и други проблеми. Често думата детоксикация се свързва с поредица от лишения и доста хора я свързват с негативни конотации. Всъщност детоксикацията е процес на изхвърляне на вредните за организма вещества и токсини, както и на излишните захари, които ни вредят и които именно са причина за гореизброените симптоми. Детоксикацията е шансът вашето тяло да се възстанови, да заработи по-качествено, да се отстрани излишното в него да се даде воля на пълната и ефективна функционалност на вашия организъм.

Детоксът е важен процес за хора, които искат да се отърват от излишни килограми и определено ще ви бъде полезен за това. Да, ще свалите килограми, но също така ще откриете, че енергията, сънят и настроението ви се подобряват, че хроничните проблеми, включително болки в ставите, храносмилателни проблеми, автоимунни заболявания, главоболие, проблеми с паметта, проблеми със синусите и алергиите, дори акне , екзема и псориазис ще се подобрят или изчезнат изцяло. Вашето сексуално желание също ще се подобрят. Определено ползите от детоксикацията са изключително много, но днес ще разгледаме 7 от най-важните:

ЧУВСТВАТЕ СЕ ПО-ДОБРЕ

Детоксикацията ще ви помогне да се събуждате, чувствайки се жизнени, живи, радостни и пълни с енергия. Със сигурност ви се е случвало да се събудите и да нямате никакви сили, сякаш изобщо не сте спали. Процесът на детоксикация ще ви помогне да се усетите бодри и да имате енергия всяка сутрин. Чувството за подобрение може да се усети едва няколко дни, след като сте предприели детоксикация.

ОТСЛАБВАТЕ И ИЗЧИСТВАТЕ КОЖАТА СИ

Все повече жени водят уседнал начин на живот и имат скрити проблеми, които не се проявяват по никакъв особен начин, освен чрез килограмите. Повишеното тегло е проблем на изключително много хора у нас и по света. Основният проблем е натрупаната захар, която повишава инсулина и предизвиква възпаление. Когато се детоксикирате, вие елиминирате неприятните токсини (включително захарта!), които държат теглото ви като заложник. И не само нея – правилната детоксикация отстранява от организма ви всички натрупани хранителни вещества, които вредят на тялото ви и ще ви помогне да отслабнете ефективно. А редом с това, кожата ви ще се изчисти от досадните пъпки и кожни нарушения следствие от токсините.

РЕСТАРТ НА ОРГАНИЗМА

Макар че една от най-често срещаните причини хората да предприемат детоксикация да е наднорменото тегло или дребните уж незабележими симптоми, има още една важна причина да се погрижите за тялото си. Малкото количество сън, ограниченото количество движения, недостатъчния прием на вода, лошата храна и т.н. са неизменна част от нашето ежедневие. Вредите, които сами нанасяме несъзнателно на тялото ни затлачват неговата функционалност. Детоксикацията ще ви даде възможността да рестартирате системата, да дадете на организма си нов старт и да му помогнете да заработи така, както би трябвало.

ПОВИШАВАНЕ НА НАСТРОЕНИЕТО И СЕКСУАЛНОТО ЖЕЛАНИЕ

Половите хормони, токсичността и здравословният инсулинов баланс са по-тясно свързани, отколкото си мислите. Принудени сме да вярваме, че ниското сексуално желание и други симптоми стават нормални с напредването на възрастта. Но всъщност това не е така. Нарушенията на настроението, не е необходимо да бъдат част от процеса на стареене. Лошите навици като пиене и пушене, излагане на токсини от околната среда и хроничен стрес намаляват баланса на половите хормони. Когато се детоксикирате, вие елиминирате токсините, които създават хормонален дисбаланс и предизвикват хаос върху метаболизма ви. А това определено ще повдигне настроението ви.

ДЕТОКСИКАЦИЯ СЛЕД ПРИЕМ НА АНТИБИОТИЦИ

Антибиотичното лечение в днешно време е често срещано. Голяма част от болестните състояния и възпаления се лекуват именно с антибиотици. Както и сами знаете, те се отлагат в организма и остават дълго в него, а процесът по изчистване може да се окаже доста дълъг. Предприемането на детоксикация след антибиотично лечение ще ви помогне да изчистите организма си бързо от вредните отлагания и да премахнете ненужното им влияние, а също така ще укрепи тялото ви след боледуването.

Ако вие се интересувате от детоксикацията и искате виждате ползите от него, свържете се с нас, а ние от ReShape ще се превърнем във ваши верни партньори в детокс процеса.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка