reShape

Blog

КАКВО Е БИОХАКИНГ? КАК РАБОТИ ЗА НАС?

by in ГОВОРИ ДОКТОРЪТ, ЗА ЗДРАВЕТО, ХРАНЕНЕТО И ЗДРАВЕТО септември 10, 2021

Смяната на сезоните носи и нови вирусни и грипни заболявания, които всяка година ни посрещат и често са в състояние да ни повалят на легло за няколко дни и да ни извадят извън строя. Неприятното на повечето от тях е, че ни повалят бързо и изцеждат организма ни. Освен че трябва да си дадем кратък болничен, в който да преборим грипа, трябва бързо да превключим от активността и забързаността на есенните задължения към носните кърпички и термометрите. А и не само това – след прекарани вирусни или грипни състояния организмът ни има нужда от време, за да влезе отново във форма и да се адаптира към предишния си начин на живот и функционалност. Често грипните симптоми могат да прераснат и доста по-сериозни заболявания, ако не се третират правилно и ефективно. А под правилно и ефективно ние имаме предвид целенасочено и отговорно и най-вече цялостно. За нас е ReShape е удоволствие да ви запознаем с биохакинга или как можете да допринесете и сами за правилното си лечение и за това да се чувствате добре и в отлична форма. Да започнем с това какво е биохакинг.

КАКВО Е БИОХАКИНГ?

За биохакинг за първи път говори Сергей Фаге, който решава да инвестира своите милиони в проучване на отношение към организма ни, при което ние можем да постигнем отлично здраве и младежки външен и вътрешен вид. Самият Фаге говори за приложимостта на биохакинга не само при възрастни хора, но и при младежи. Независимо от възрастта, възможността да „хакнем“ биологичните заложености на тялото ни и да му създадем условия да бъде здраво, силно и неподатливо на външни влияния е определено примамваща. Биохакингът сам по себе си означава препрограмиране или пренагласяване на организма ни, на генетичните ни особености с цел избягване или предпазване от колкото се може повече заболявания. Изследвайки цялостно организма и неговите нужди и потребности, биохакерът трябва да има предвид няколко основни критерия.

ОСНОВНИ ПАРАМЕТРИ НА БИОХАКИНГА

Биохакингът нашумя като методология за цялостна грижа и пренастройка на организма в последната година, като изследванията от него показват, че за оптимални резултати биохакингът трябва да засяга няколко основни апсекта в грижата за организма и здравето ви. Това са: пълноценен сън, съобразено хранене, оптимално физическо натоварване, ментално здраве и редовна медицинска грижа, водена от лекари специалисти. Много хора смятат, че регулирането на здравето и красотата са резултат от цялостна природна замяна на хранителния режим и медицинските грижи, но всъщност биохакинга се базира на баланс, съобразен с вашия организъм и вашата лична грижа за него. За какво още е полезен той?

БИОХАКИНГ СЛЕД ВИРУСНИ И ГРИПНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Възстановяването след грипни заболявания не бива да се подценява с оглед на множеството възможни последващи негативни ефекти. COVID-19 е заболяване, което е по-дълго като период на боледуване, поразява целия организъм, отслабва го е и затова е изключително важно, след като острия период премине, правилно и постепенно да възстановим силите си, като работим целенасочено. Нашият организъм е едно цяло и за да го балансираме трябва да обърнем внимание на всички възможности и аспекти и биохакове, които включват:

  • по-малко стрес;
  • пълноценно хранене и добавки;
  • достатъчно сън;
  • добра хидратация;
  • много движение;
  • дишане;
  • психоемоционално и ментално здраве.

Но не само COVID-19 може да изисква по-дълъг период на възстановяване. Разбира се, този период е индивидуален  и зависи от общото здравословно състояние, възрастта и от начина на протичане на всяко заболяване. Предприемайки биохакинг, вие правите крачка в полза на цялостното си здраве, предпазвате се от настинки и вируси и давате на организма си достатъчно сили и енергия, за да се справи ефективно с тях при евентуално настъпване на заболяването.

RESHAPE И БИОХАКИНГА

В програмата ReShape вие ще получите грижа във всички аспекти на биохакинга, на която можете да се насладите в отлична атмосфера и страхотна обстановка. Научете повече за нашите програми тук. Можете да продължите биохакинга и след програмата сами, обръщайки внимание на вашето собствено тяло, на неговите нужди и потребности. Бъдете отговорни към организма си всеки ден с ReShape!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка