reShape

Blog

КАК ДА ОРГАНИЗИРАМЕ СЪБИТИЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ?

by in ЗА ЗДРАВЕТО март 17, 2021

Тъй като пролетните топли дни навлизат малко по малко в ежедневието ни, идеята за организиране на уютна вечеря или пикник на открито може да изглежда все по-привлекателна. Това е възможност да прекарате повече време с приятели на свеж въздух с вкусна храна и да се позабавлявате, след като зимата и локдауните ни принуждаваха дълго да стоим затворени вътре. Но можете ли спокойно да организирате вечеря по време на пандемия? Отговорът ще откриете в този текст. За нас от ReShape здравето е на първо място. Ние знаем обаче, че толкова, колкото физическото здраве, е важен и емоционалният ни комфорт. Той  може да се окаже основополагащ, за да се чувствате комфортно в тялото си. Затова подготвихме за вас няколко лесни препоръки за безпроблемна и безопасна вечеря по време на пандемия.

ПРОЛЕТТА ПОЗВОЛЯВА ВЕЧЕРЯ НА ОТКРИТО

Центровете за контрол на заболяванията (CDC) споделят, че външните пространства са по-малко рискови от вътрешните, тъй като е по-лесно хората да останат на достатъчно разстояние и има повече вентилация на открито. Затова, проучете прогнозата за време и планирайте цялото събитие навън. Преценете броя на хората, които могат безопасно да се побере във избраното от вас външно пространство. Ако разполагате с двор и времето става малко по-хладно през нощта, помислете за инвестиране във външни топлинни лампи и помолете гостите да донесат одеяла или да се обличат топло.

СЪЗДАЙТЕ ОТДЕЛНИ КЪТОВЕ ЗА СЯДАНЕ

Осигурете на всяко домакинство индивидуална маса или одеяло за пикник и поставете всеки кът за сядане на разстояние. По този начин гостите могат безопасно да се насладят на ястията си, като същевременно поддържат социална дистанция. С увеличаване на размера на събирането се увеличава и потенциалният риск за предаване. Затова ви препоръчваме да поддържате списъка с гости малък, като поканите само още едно домакинство или по-малко от 10 души, така че всички ваши гости да се чувстват комфортно и защитени.

ЛИЧНА ШВЕДСКА МАСА

Някои по-големи събития предполагат сервиз, а ситуацията изисква намаляване на хората, които имат досег до менюто. Нашият съвет е, ако гостите ви са повече, да осигурите на всяко домакинство индивидуална зона, тип шведска маса, така че гостите да могат безопасно да се обслужват. За целта разпределете всяко ястие в една купа на домакинство. Вашите гости ще бъдат единствените хора, които се оперират с храната си през цялата вечер.

Имайте предвид, че докато COVID-19 все още представлява опасност, е важно да спазвате всички епидемиологични мерки, докато приготвяте и разпределяте храната от вашето меню.

ОСИГУРЕТЕ И СОБСВЕНА ЗОНА ЗА ОТПАДЪЦИ

Ако от природосъобразна гледна точка не желаете да използвате еднократни прибори, то със сигурност обособете няколко зони за изхвърляне на отпадъци. Независимо дали сте заложили на еднократни чаши и чинийки, които директно се изхвърлят и носят най-малък риск, или сте заложили на традиционното сервиране, дайте възможност на вашите гости да изхвърлят своите отпадъци на различни места. Така ще ги предпазите от възможно заразяване.

НАПОМНЯЙТЕ НА ВАШИТЕ ГОСТИ ПРАВИЛАТА

Когато се забавляваме, все повече забравяме правилата и тяхното значение и смисъл. А щом съществуват правила, то значи има нужда от такива. Следвайки нашите насоки, вие ще можете да се насладите на едно фантастично парти в началото на пролетта, а защо не и през лятото и есента. Не пропускайте обаче да напомняте на гостите си за дистанцията и за взетите от вас мерки с цел обща безопасност. Сигурни сме, че по време на пандемия, всички ще уважат грижата ви за всеобщото здраве.

Надяваме се, че с тази статия ние от ReShape сме били полезни за вас.

Споделете ни как е преминало вашето лично събитие и какви допълнителни мерки сте взели с цел безопасност. Можете да ни пишете тук.

Разгледайте и нашите програми ReShape, с които можете да прекарате чудесно време с ваши близки и приятели, да срещнете нови хора и най-вече да бъдете сигурни, че вашето здраве е поставено на първо място и всички противоепидемични мерки са налице от наша страна.

ReShape ви очаква!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка