Oбщи условия за използване на онлайн магазин www.reshapebg.com

Oбщи условия за използване на онлайн магазин www.reshapebg.com

Драги клиенти, моля прочетете и се запознайте с настоящите Условия за обслужване на онлайн магазин reShapebg.com. Ако използвате онлайн магазин reShapebg.com се счита, че приемате и сте съгласни с посочените Общи условия за ползване. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте онлайн магазин reShapebg.com.

1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между онлайн магазин reShapebg.com (онлайн магазин) и потребителите (Вие) във връзка с продуктите, предлагани от reShapebg.com. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на reShapebg.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване.

Онлайн магазин reShapebg.com е собственост на „Бизнес Травъл Ейджъси” ЕООД.
„Бизнес Травъл Ейджъси” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
София, ул. Люботрън 42
ЕИК:  200144329;
ДДС номер: BG200144329

2. За поверителноста на Вашите данни

reShapebg.com обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че reShapebg.com има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни:

– име и фамилия
– e-mail
– телефон за връзка
– адрес за фактура и доставка
– пощенски код

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на reShapebg.comНие гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Бюлетина за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.

Вашият потребителски профил може да бъде изтрит от системата на reShapebg.com заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.
ReShapebg.com уведомява и декларира изрично пред Потребителя, че предоставените от Потребителя Лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели.
ReShapebg.com си запазва правото да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури и/или за да се осигури спазването на настоящите Общи условия за ползване. Потребителят се съгласява декларираните от него лични данни и да бъдат предоставяни от reShapebg.com на СПИДИ АД.

3. Поръчка

Всяка поръчка на продукт през системата на онлайн магазина е свързана със задължение за плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения телефон ще получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация. За всяка следваща поръчка ще получите потвърждение само по e-мейл.

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

Заради избягване на грешки, не приемаме поръчки по телефон. Винаги можете да се свържете с нашия екип на тел. 0887 477 790 или имейл info@reshapebg.com за да получите информация за нашите продукти, услуги, за да заявите рекламация или да проверите статуса на вече направена поръчка през системата на reShapebg.com

4. Цени

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате в процеса на поръчката.

5. Проблеми при изпълнение на поръчката

Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

  1. Възможно е някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение
  2. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка –  имена, адрес, телефон, пощенски код.


6. Плащане

Всички поръчки, направените в онлайн магазина, се заплащат с наложен платеж – заплащате закупената стока в момента, в който Ви е доставена на куриера.

7. Доставка и получаване на продуктите

Доставката на избраните от вас продукти от reShapebg.com се извършва с куриер. Ние изпращаме поръчките си по СПИДИ, така че можеш да проверяваш статуса на поръчката на специализирания сайт на СПИДИ, ако имаш вече регистриран профил. При изпращане на потвърждение за поръчка Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи. Точната сума на куиерската доставка за избраните от вас стоки ще бъде изписана по време на поръчка! Цената на доставка е дължима на куриерската фирма. Доставката се извършва до входа на сградата (блока) или вратата на двора. reShapebg.com не носи отговорност за забава в случай, че забавянето се дължи по вина на куриера, извършващ доставката и/или поради независещи от reShapebg.com обстоятелства.

При поръчка на продукти на обща сума от 65 лв. или повече, получаваш опция за безплатна доставка до адрес или офис/автомат на Спиди по твое желание.

Срокът за доставката на заявените с поръчка стоки варира между 1 и 3 работни дни, в зависимост от избрания начин на доставка. Срокът може да бъде удължен при официални празници и/или почивни дни със срока на неработните дни.

  • Поръчки направени след 17:00 часа се обработват на следващия работен ден.
  • Поръчки направени в събота и неделя се обработват в понеделник.
  • Поръчки направени през празнични и почивни дни се обработват на първия работен ден. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете уведомени своевременно от наш сътрудник. Това става много рядко, в случаите, когато имаме голяма натовареност или куриер не може да обслужи навреме пратката. В случай на забавена доставка от страна на reShapebg.com не е предвидена неустойка в полза на Потребителя. В случай на забавено получаване от страна на Потребителя на поръчаните артикули не е предвидена неустойка в полза на reShapebg.com. Поръчка, неполучена в срок от 14 (четиринайсет) календарни дни след уведомление се анулира.

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин, спазвайки условията на чл. 103б от ЗЗП. Рискът от загуба или повреда на стоките преминава върху потребителя в момента, в който потребителят или посочено от него трето лице, различно от превозвача, приеме стоките.

Докато извършвате Вашата поръчка за покупка от онлайн магазина, ще забележите празно поле “Допълнителна информация”. В това поле имате възможност да посочите удобен за Вас ден за доставка и при възможност от наша страна, ще съобразим доставката с Вашите предпочитания.

Доставката се извършва до възможно най-близкото място до входа на блока или вратата на двора при къщи. За такова “място” се счита възможната най-близка точка, на която може да се паркира превозно средство.

reShapebg.com може да поиска допълнително потвърждение на извършената поръчка, включително по телефон или електронна поща. В случай, че Потребителят откаже да предостави изискваната от reShapebg.com информация, отказът от предоставянето ѝ автоматично води до отмяна на поръчката с или без допълнително уведомление на Потребителя.

При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката reShapebg.com не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Потребителя. При предаване на стоките, Потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите я документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титуляр на заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от Потребителя адрес за доставка.

В случай, че Потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, reShapebg.com се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и Потребителят губи правата си по извършената от него поръчка за доставка на стоки. Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на извършеното от него заявление за покупка на стоки в срок от 24 часа от уведомяването за такова искане на нашия онлайн сътрудник на тел. +359887 477 790 или ел. поща: info@reshapebg.com

reShapebg.com си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да е длъжен да информира предварително Потребителя, стига това да не рефлектира на начина и срока на доставка. reShapebg.com извършва доставки чрез подизпълнител/и само на територията на България. Доставката на стоки важи само за територията на Република България.

8. Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

– Продуктите да са в оригиналната си опаковка
– Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване
– Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ платежен документ
– Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка.

Адрес за връщане на продукти:
reShapebg.com
Бизнес Травъл Ейджънси ЕООД
София 1504, ул. Велико Търново 17, партер

9. Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон +359 877 477 790, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от reShapebg.com

10. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

11. Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от reShapebg.com и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на reShapebg.com или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

12. За продуктите

Информацията и продуктите на този сайт не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.

    Количка