reShape

Blog

СУПЕРХРАНИ И ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ОТ RESHAPE

by in ГОВОРИ ДОКТОРЪТ, ЗА ЗДРАВЕТО, ХРАНЕНЕТО И ЗДРАВЕТО ноември 11, 2021

ОСТАНЕТЕ ЗДРАВИ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА

Застудяването неминуемо води до промени в цялото ни тяло, а организмът, свикнал да му е топло през лятото, рязко започва да изпитва дефицит на витамини и е податлив на настинки и грипове. Всеки човек е отговорен за своето собствено здраве и може с няколко лесни трика да съхрани и активира имунната си система, която да работи в негова полза. Студеното време определено се явява провокация, особено за по-слабия имунитет и една лека простуда може всъщност доста да ни разболее и да ни извади от строя за цяла седмица. Ние от ReShape Подхождаме с грижа към всеки от нашите клиенти и към всеки от вас, който следи нашия блог и информацията, която ви предоставяме. Ето защо и по тази тема решихме да ви дадем няколко полезни съвета, с които сами да си помогнете и да си осигурите крепко здраве дори и в студените месеци на есента и зимата.

СУПЕРХРАНИТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА

През лятото и топлите месеци организмът ни си набавя нужните витами посредством пресни плове и зеленчуци, както и от лъчите на слънцето. Явкото слънце ни снабдява с изключително важния за правилното функциониране на всички системи в организма ни витамин D, но рязкото му изчезване през зимата може да създаде недостиг. Суперхрани наричаме такива, които са богати на витамини и микроелемнти, спомагащи нашето добро здраве. Такива са например асаи и елда. А за есенния и зимния период бихме могли да разчитаме и на други суперхрани, зареждащи ни с минерали, витамини, микроелементи и поддържащи организма ни в отлична форма. Такива са тикавата и сладкият картоф. Те са с високо съдържание на каратиноиди, които се трансформират във витамин А, полезен за кожата, ноктите, косата и за цялостното ни вътрешно и външно здраве. Каротиноидите са с антиоксидантен ефект – те се борят със свободните радикали, като не позволяват разрушаване на клетки, а в това число и имунните клетки. Каротиноидите са с антиоксидантен ефект – те се борят със свободните радикали, като не позволяват разрушаване на клетки, като това обхваща и имунните. Тези суперхрани съдържат провитамини, насищат с калории и сгряват организма, което е от ключово значение, особено в големите студове. Така му дават възможност да се съхрани и да работи правилно за вас и вашия комфорт. Именно тези храни са подходяща профилактика през преходния и зимния сезон и предпазват от настинки.

ВАЖНАТА РОЛЯ НА ПОДПРАВКИТЕ

Отдавна за подправките е известно, че не просто подобряват вкуса на храната, а и всъщност са мощен имуностимулатор. С техните противовъзпалителни свойства те подпомагат организма при настъпващи промени и при раздразнения, които могат да настъпят вследствие на среща с настинка или грип. Кафе или мляко с канела, чай с карамфил или кардамон, ориз с къри – всички тези опции са отлични през преходния и зимния сезон, като ни помагат да останем здрави и да не се разболяваме в студеното време, провокиращо организма ни. Дори да не сте огромни фенове на подправките, а да харесвате повече изчистените ястия, можете да си позволите да добавяте канела в млякото или кафето си сутрин. Нейните лечебни свойства се простират и доста по-далеч от предпазването от настинка и грип, така че бихте могли спокойно да се възползвате от нейната всеизвестна регулация на кръвната захар. Подправките са мощни актиоксиданти, така че определено могат да ви помогнат през зимата.

RESHAPE И ГРИЖАТА ЗА ВАС

Ние от ReShape подхождаме винаги с грижа за своите клиенти. Така са разработени и нашите програми, съчетаващи в себе си различни компоненти, подпомагащи идеалната форма, отличния външен вид и усещането за здраве и красота, които всеки един човек, заслужава да чувства във всяка ситуация. Можете да разгледате всичките ни програми и предложения тук. В наближаващите студени месеци организмът ви определено има нужда от стимулация и от подкрепа, за да се чувствате добре. Разгледайте и другите статии в блога ни, където ще намерите повече информация за така нужния ни особено през преходните сезони витамин D, както и други полезни статии, които можете да изпозлвате всеки ден. С грижа за вас – ReShape!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка