reShape

Д-р Бисер Пукалски

Лекар, консултант и ментор

С нескрито удоволствие искаме да ви представим д-р Бисер Пукалски. Осъзнаваме, че задачата е почти непосилна, тъй като житейският му път е повече от наситен, пъстър и изобилен с моменти, които лесно биха намерили своето място в книгата на човешката история.

Ще се постараем да синтезираме информацията реалистично и достоверно, по следния начин:

Д-р Пукалски е роден в София, израснал и завършил сециалност „Обща хирургия“ в Плевен. През втората година в казармата, по силата на обстоятелствата, става военен стипендиант и сключва договор с българската армия за 20 годишен период, което до голяма степен предопределя бъдещото му развитие.

В края на 80-те стартира кариерата си като още от самото й начало трупа богат опит на различни позиции в България, включително във Военномедицинска академия.

От 2004 г. до 2015 г. сменя професионалната си посока и се отдава на военни мисии зад граница. А към днешна дата е лекарят с най-много реализирани такива – общо 15 броя. Бил е в Ирак, Афганистан, Мали, Ирак, Косово и Босна и Херцеговина, където е заемал най-различни длъжности – от общопрактикуващ лекар до ментор.

Какво няма да забрави от мисиите в чужбина?

Абсолютно нищо, като лютия студ, -27 °C, в Сараево; невероятната жега, +57 °C, на сянка в Кувейт; усещането за уют и дом в Мали. Както д-р Пукалски казва: „Не може да се обясни, трябва да се изживее!

През 2015, преди да завърши последната си мисия в Кандахар, решава да кандидатства в Resident Medical Officers в Англия. Агенцията се занимава с наем на дежурни лекари от цял свят. Одобрен е бързо, сертифицира се успешно и непосредствено след пенсиониране от армията, заминава за новата си длъжност, на която отдава повече от 5 години от професионалния си опит. Работата му е ежесекундна – 24 часа в денонощието е на разположение на пациентите, като не само работи, но и живее в болниците, в които е разпределен.

Междувременно се запознава с идеята за Reviv, проучва продуктите и подкрепя собствениците на клиниката за реализация на начинанието.

Официално се завръща в България и от 01.04.2021 стъпва в длъжност като лекар и консултант за всеки, който желае да получи професионално мнение за здравословното си състояние и да предприеме нужните крачки за подобряването му.

Горд е, че и двамата му сина следват неговите стъпки и са се посветили на същата хуманна професия. Големият, др- Явор Пукалски е доктор на медицинските науки и работи в Детска травматология на Пирогов, а малкият Никола в момента следва медицина.

    Количка