За мястото

Велинград

„Ако не видях Бога, то видях най-възхитителната панорама на вътрешните Родопи. Непрекъснати вериги гористи планини, надиплени живописно една зад друга, подпират от вси страни кръгозора. Между техните многобърдести склонове, в една голяма дълбочина пред мене, простира се от север към юг райски хубавата Чепинска долина. …“

Иван Вазов

Не случайно e наречен СПА столицата на Балканите. Не  случайно избран от нас за домакин на reSHAPE. Един от най-слънчевите градове в България, предлага перфектното съчетание на климат, локация, кристално чист планински въздух, прекрасна природа и минерални басейни. С дългогодишни традиции в рекреацията, балнео и климатолечението, Велинград е най-подходящото място да отдъхнете от натовареното си ежедневие, да се презаредите и да постигнете търсения баланс на душата и тялото.  Намира се само на 120 км от столицата София и на 80 км от Пловдив .

velingrad-maps

Велинград е разположен в най-красивата част от Западните Родопи, в центъра на Чепинската котловина – уникално място, където се „докосват“ Родопите и Рила. Този край с древна история и живописна природа притежава едно от най-големите земни богатства – живителната сила на многобройните минерални извори, които го превръщат в една от най-популярните дестинации за спа и балнеолечение не само в България, но и на Балканите. Преданията разказват, че именно тези лечебни води са източникът на титаничната сила на Спартак – предводителя на въстаналите роби в Древен Рим. В района са известни близо 80 топли и горещи извора, като температурата на най-горещия от тях достига 91 градуса. Градът определено е един от най-успешните курорти в страната ни. Тази разнообразна красива природа, в комбинация с минералните извори и високото качество на предлаганите туристически продукти, превръщат Велинград във ваканционна дестинация на световно ниво. Независимо дали търсите комфорт и екзотични спа процедури, искате да се погрижите за здравето си или просто да се порадвате на хармонията и чистия въздух, това е градът, в който можете да откриете всичко това наведнъж и да си създадете незабравими спомени от една чудесна пълноценна почивка.

Достъпност и транспорт:

Можете да стигнете до Велинград с кола, с автобус и с влак.

Настаняване

ВЕЛИНА СПА ХОТЕЛ, ВЕЛИНГРАД

Уют, спокойствие, зеленина…всички тези дадености, наред с лековита минерална вода, с която е захранен целия хотел, прави ХОТЕЛ  ВЕЛИНА СПА идеалното място за домакин на програма reSHAPE

Велина СПА Хотел се намира в спокойна зелена зона на курорта Велинград. Освен уникален изглед той предлага открит и закрит басейн с топла минерална вода, които са на разположение на гостите през цялата година. Всяка стая разполага с телевизор, минибар, хладилник и самостоятелна баня с вана или душ и сешоар. За гостите на хотела са осигурени безплатен WiFi и паркинг.

 

    Количка