reShape

Защо ни е нужен детокс?

by in НАШИЯТ НУТРИЦИОНИСТ СЪВЕТВА юли 16, 2021

КАТЯ БАШУР СЪВЕТВА

Детоксикацията е естествена функция на организма ни. Всяка минута тялото ни се освобождава от хиляди токсични вещества. Но поради условията, в които живеем, лошо хранене и не правилен начин на живот, тялото ни се претоварва и този процесс се забавя или дори се спира. Появяват се неприятни симптоми кото умора, проблеми с кожа, излишни килограми, целулит и други.

Когато дадем шанс и облекчим нашето храносмилане, подобрим начина си на живот, избягваме токсични препарати за дома и козметика, то започва пак да се освобождава от токсини, обновява се и се възстановява.Като резултат – се освобождаваме  от храносмилателни проблеми, наднормено тегло и болести. Разбира се за всеки този процес е индивидуален.

Детокс план не е екстремна диета, нито пък гладуване. Той е лесен за следване и ефективно, но нежно пречиства вашия организм. Нямате нужда от броене на калории и мерене на порции.

Във основата му стоят правилно подбрани и съчетани продукти, свежи зеленчуци, несладки плодове, безглутенови зърнени храни, риба от високо качество, сурови семена и ядки. Тези продукти се усвояват лесно, помагат за извеждане на токсини, не увеличават ръст на кандида, не съдържат глутен и не образуват слуз, не съдържат антибиотици, хормони оцветители, консерванти.

Повече по темата можете да прочетете в сайта на нашата нутриционистка Катя Башур. Или да се свържете с нас тук.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка