reShape

ЗАЩО RESHAPE ИЗБРА ВЕЛИНГРАД?

by in ЗА RESHAPE МЯСТОТО ноември 11, 2020

Сигурно мнозина от вас се питат защо избрахме да провеждаме програмата ReShape именно във Велинград, с какво ни спечели това малко градче и какво би могло да даде на всички вас, които избирате ReShape. В този текст ще ви дадем отговорите на тези и на още много въпроси, свързани с мястото. Защото за нас е важно да бъдете максимално информирани. Ние знаем, че информираният човек взема правилни решения, от които да остане доволен и удовлетворен. А сега – да си поговорим малко по-подробно за Велинград.

ЗА ВЕЛИНГРАД

Известен още като „Спа столицата на Балканите“, Велинград е разположен в Южна България в Родопа планина. Създаден е през 1948-а година при сливането на трите села Чепино, Лъджене и Каменица. Към днешна дата Велинград е посещаван от изключително голям брой туристи целогодишно. Невероятната природа, спокойствието, мекият и благоприятен климат, минералната вода са сред основните предпоставки Велинград да бъде предпочитано място за почивка и релакс на над 200 000 души годишно. Ето какво привлече екипът на ReShape към точно това място:

КЛИМАТЪТ

Велинград е познат като един от градовете в България с изключително благоприятен климат. Зимите са меки, а лятото е прохладно. Пролетта и есента тук са топли и приятни както за почивка и отмора от забързаното ежедневие, така и за развиване на различни видове активности. Във Велинград мъгливите дни са рядкост, а що се отнася до слънцето Велинград е рекордьор. Слънчевите дни тук са около 75% от всички дни в годината.  За нас от ReShape климатът е от голямо значение, тъй като бихме искали всеки от вас, който избере програмата, да се възползва от едно наистина пречистващо, освежаващо и зареждащо преживяване.

ПРИРОДАТА

Разбира се не бихме могли да пропуснем и уникално красивата природа, която благоприятства за пълноценното и здравословно прекарване. Разположен в полите на Родопите, Велинград впечатлява с богата растителност, чист и свеж въздух, изобилие от паркове и гори. Истинска наслада е за човек дори просто да се разхожда и да наблюдава природните красоти на града. Тук се намира и природният феномен Клептуза – най-големият карстов извор на Балканите. Освен красивите легенди, които се носят за него, той е забележителен със своите над 500 литра ледено студена вода, които ежесекундно избликват на повърхността му и се разпределят в две езера, вливащи се в река Чепинска. Клептуза несъмнено е сред най-предпочитаните забележителности от туристите. И не само това. Именно във горите на Велинград се пресичат 24 меридиан и 42 паралел – точка със забележително културно-историческо значение. Връщането към природата и нейните лечебни сили безспорно са доказани във времето, а Велинград е градът в България с уникална природа, която привлече екипът на ReShape и която със сигурност благоприятства целите на програмата.

МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ

Несъмнено името на Велинград извиква веднага в съзнанието ни минералните води. Те са символ на града, а техните лечебни свойства привличат хора от цяла България и чужбина. Минералните води са най-голямото природно богатство на града. Тяхната средна температура е между 28 и 86 градуса по Целзий. На територията на Велинград бликат около 80 минерални извора, които по състав съчетават лечебните свойства на всички градове в България, известни със своята гореща минерална вода. А тук всички те са на едно място. На територията на града и околностите има шест термоминерални находища – Лъджене 1, Лъджене 2, Каменица, Чепино, Драгиново и Варварски бани. Днес минералната вода се използва за лечение на множество заболявания в най-различни области: белодробни, гръбначни, неврологични, ставни, бъбречни, стомашни, чернодробни, гинекологични и други, а доказаното лечебно действие на водата определено е важно за целите не програмата ReShape. Независимо дали страдате от определено заболяване, или просто имате нужда да пречистите и ободрите организма и тялото си, Велинград е идеалното място. Като част от програмата ReShape наш ценен партньор е и Минерална вода „Велинград“ и всички вие можете да се насладите на прекрасния и чист вкус и детоксикираща ѝ сила.

КОМБИНАЦИЯТА

Изключително благоприятният климат, огромният брой слънчеви дни в годината, зашеметяващата красота на природата, изобилието от иглолистни гори, карстовите ледени води и горещата лечебна минерална вода превръщат Велинград в уникално място. Райско кътче, подходящо за отмора, за презареждане, за възобновяване силите на организма и за възстановяване на физическото и психическо здраве. Комбинацията от всички тези елементи ни доведе до избора на точно това място. ReShape е програма, която цели постигане на осъзнатост и здраве, а Велинград е идеалното място за провеждане на всички предвидени активности, процедури и приключения на открито и закрито, за да откриете отличната си форма. Опитате ли веднъж, сигурни сме, че ще се връщате отново и отново тук!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка