reShape

Blog

ЗДРАВОСЛОВНИ ЛИ СА ХРАНИТЕЛНИТЕ НАВИЦИ?

by in ЗА ЗДРАВЕТО, ХРАНЕНЕТО И ЗДРАВЕТО март 20, 2021

Много дълголетници разказват, че не спазвали никакви хранителни режими. Не само това – те всеки ден хапвали една и съща храна по едно и също време. Дали всъщност еднообразието на храната е полезно за здравето ни? В тази статия ние от ReShape ще ви предложим някои интересни и полезни интерпретации на тази така любопитна тема.

ПЛЮСОВЕТЕ

Ако хранителните навици, които вече сте изградили включват много плодове, зеленчуци, постни протеини, пълнозърнести храни, здравословни мазнини и млечни продукти, тогава започвате чудесно. Важно за изграждането на навик е да се храните разнообразно, което включва всички препоръчани групи храни, тъй като това само по себе си не е лесен подвиг. Според едно от последните диетични проучвания около 90 процента от хората не получават достатъчно препоръчителното дневно количество зеленчуци и 85 процента не получават достатъчно препоръчителното дневно количество плодове.

Създаването на повтарящ се, но добре балансиран дневен план за хранене е добър начин за изграждане на навици по приготвяне и планиране на храната. По-добре е да имате на разположение този план за здравословно хранене, вместо да вземете плик с чипс, но да тичате до магазина, за да си го набавите. Изключването на някои храни следва да се случва постепенно и не изцяло. Това може да се случи само чрез изграждането на дълъг хранителен навик. Ако искате да изградите такъв, не изпускайте важните групи храни. Разнообразната повтаряща се храна е добър начин да грижите за здравето си.

МИНУСИТЕ

Дори ако ежедневната ви диета е добре балансирана на хартия, има голяма вероятност тя все още да не съдържа всичко, от което се нуждаете. „Определено не препоръчвам повторения на едни и същи храни и ястия,“ казва Дана Анджело Уайт, регистриран диетолог и сертифициран атлетичен треньор във Феърфийлд, Кънектикът. „Със сигурност е добре да ядете често любимите си, но няма начин да задоволите всичките си нужди от хранителни вещества, като ядете едни и същи неща ден след ден. Разнообразието е от съществено значение за здравословното, балансирано хранене. ”

Повечето науки също подкрепят твърденията на Уайт. Проучванията са установили ползи за здравето, свързани с по-разнообразна диета. По-голямото разнообразие от храни е свързано с по-нисък риск от метаболитен синдром в сравнение с тези, които консумират по-малко разнообразна храна. Така че ако все пак сте решили да изградите хранителни навици, не допускайте да ограничавате изцяло на нито една от важните групи храни.

БЕЛЕЖКА ПОД ЛИНИЯ

Въпреки че яденето на разнообразни храни е важно, това, полезните храни са доказан конструкт за нашето здраве. Установено е, че жените, които следват здравословна диета, като ядат голямо разнообразие от плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, зърнени храни, риба и млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, имат значително по-ниска смъртност в сравнение с жените, които консумират малко от тези храни в разнообразната си диета. Изследователите смятат, че е по-добре да увеличите броя на здравословните храни в редовната си диета, отколкото да намалите броя на нездравословните храни.

Разбира се, лесно е да кажем, че трябва да добавим разнообразни здравословни храни, много по-трудно е да го направим. В лудостта на ежедневието е трудно да намериме време да опитаме нови здравословни рецепти. Нашият съвет е да превърнете храненето и приготвянето на храна в забавление, а откриването на нови рецепти – в приключение. Ако обичате даден зеленчук например, потърсете разнообразни рецепти с него и опитайте нещо ново.

ГРИЖИТЕ

Съвети за различни здравословни рецепти можете да откриете тук.

Грижете се така за организма си, че той да не е лишен от нищо, а в същото време му помагайте да изгвърли излишното и вредното. В това начинание ще ви помогне и детоксикиращият чай ReShape. Живеем във време, което изискава от нас да полагаме по-специални грижи за здравето си. И дълголетниците не могат да ни дадат точен съвет как да се храним, тъй като качеството на храната, която те са приемали, нейното отглеждане и приготвяне, а дори и физическата активност на тези хора, доста са се различавали от нашите сега. Но днес ние имаме възможността да поемем здравето си в нашите собствени ръце.

Прочетете повече от нашите съвети за здравословен живот, изпълнен с енергия.

Научете повече за ReShape Detox Tea тук.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Количка